Уелс надви Черна Гора под наряда на Кабаков

Отборът на Уелс спечели очаквано трудното си гостуване на тима на Черна Гора с 2:1 в срещата от втория кръг на Лига “В” от турнира на УЕФА – Лига на нациите.

С успеха “драконите” се изкачиха на второто място в група 4, като единствено спрямо головата разлика отстъпват на лидера Турция, с който направиха нулево равенство в откриващия си двубой от настоящото издание на турнира през изминалата седмица.

В Подгорица британците си свършиха работата в офанзивен план много рано след попаденията на Кийфър Мур (1′) и Хари Уилсън (3′). Оттук нататък следваше отбраняването на резултата, което “драконите” трябваше да правят в следващия час и половина.

Те се пропукаха чак в 73-тата минута, когато 27-годишният нападател на втородивизионния унгарски Кишварда намали изоставането на балканците, които нямаха сили за повече.

Интересното е, че наряд за срещата получи българският рефер Георги Кабаков, който показа шест жълти картона и отсъди общо 27 нарушения.

Двата отбора ще се срещнат отново през октомври след пълното завъртане в група 4 на втория ешелон на турнира, което ще се случи на 14-и октомври. Преди това Черна Гора ще остане на Балканите за визита на Турция, докато Уелс ще пътува до Исландия.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели