Румъния се измъчи, но стигна до втора победа

Румъния спечели и втория си мач от началото на това издание на Лигата на нациите. Северните ни съседи надделяха с 3:1 над Литва в първия си домакински мач след Евро 2024 и в първия мач у дома за Мирча Луческу от близо 50 години.

Срещата започна отлично за румънците и те поведоха с гол на Валентин Михайла още в четвъртата минута. Домакините доминираха, но без да създават много чисти положения. Армандас Кучис изравни в 34-ата минута. Това попадение спря устрема на Румъния и след почивката тимът на Луческу се мъчеше.

Наставникът направи смени, които освежиха тима и той тръгна в атака. Тежките моменти обаче не бяха приключили. В една ситуация имаше съмнения за дузпа за гостите, но след разглеждане с ВАР тя не бе отсъдена. По-късно отново системата за видеоповторения трябваше да се намесва след гол на Литва. Решението тогава бе, че има нарушение срещу вратаря и домакините си отдъхнаха. Следващата намеса на ВАР отново бе в ползва на румънците и доведе до дузпа, която Разван Марин реализира. В добавеното време Александру Митри отбеляза трето попадение.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели