Ожие не се отказва от битката за световната титла

8-кратният световен шампион Себастиен Ожие не се е отказал от битката за титлата в WRC, въпреки че след рали „Акрополис” разликата между него и лидера Тиери Нювил отново се увеличи. Ожие отстъпи на трето място в класирането и вече е на 38 точки от Нювил, а до края на сезона един пилот може да спечели максималните 90 точки в последните три ралита.

„Шансовете ми преди Гърция не бяха особено добри, сега не са по-добри, но това няма значение за мен, тъй като не очаквах тази възможност да се боря за световната титла – заяви Ожие. – Математически все още имаме шанс, затова и в последните три ралита ще се борим и ще направя всичко възможно, за да спечелим. До последната отсечка се борих с всички сили, но ако не завършиш, все едно нищо не си направил. Ние карахме с всички сили този уикенд, борихме се до последно.”

Ожие призна, че не е особено наясно как се е стигнало до развитието на уикенда му, в който той беше най-сериозният претендент за победата в Гърция.

„Странен уикенд, в много отношения представянето ни беше близо до перфектното – обясни Себ. – Но в ралитата това не важи, ако не стигнеш до финала. В това рали не искаш да поемаш рискове, трябва ти и късмет, за да завършиш, но този път късметът не беше на наша страна. Но аз съм доволен, че все още можем да се борим на това ниво, харесва ми да натискам до края. Но след всички тези години в WRC много добре усещам кога нещата не се развиват в наша полза. Точно като сега.”

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Сподели