Кирил Димчев: Много деца се запалиха по спортната гимнастика заради Валя Георгиева

Кирил Димчев е треньор по спортна гимнастика, който коментира в телевизионния ефир състезанията от Олимпиадата в Париж. Той направи обстоен анализ на случилото се във френската столица и спомена за ползите, които идват след отличното представяне на Валентина Георгиева, която се открои с пето място.

“Състезанието на спортна гимнастика на тези олимпийски игри беше на изключително високо ниво. Видяхме много добри гимнастици, които бяха много добре подготвени. Това беше отличителното от предишната олимпиада, макар че срокът за подготовка беше с една година по-малък. В този ред на мисли петото място на Валя е огромно постижение. Всички знаят, че преди малко повече от година и половина тя получи супер тежка контузия. Ако имаше шанса да не бъде контузена, тогава не знам къде щеше да бъде”, заяви Димчев в предаването “В темпото на Кари” на телевизия “Евронюз”.

Той разкри, че в момента Валентина и треньорът й Филип Янев се занимават да огледат под микроскоп всичко по нея като физика, всички болежки, които я тревожат да бъдат анализирани и да се набележи план за справянето с тях.

“На нея разчитаме да поведе “бащина дружина”, защото тя е пример за дечицата”, сподели Кирил Димчев и допълни:

“Много деца в момента имат желание да видят Валя, да се докоснат до нейния талант, с което тя със сигурност ще допринесе за нови попълнения в залите по спортна гимнастика. “Хубаво е да има в залата, в която тренираш, човек, който е мерил сили със Симон Байлс. Да тренираш с него, да се учиш от него – това е страхотно”.

Следвай ни:

Сподели