Николай Минков: Ботев трябва да е в топ 3 и да се бори за Купата на България

Един от основните футболисти на Ботев (Пловдив) – Николай Минков, сподели, че отборът трябва да се бори за Топ 3 и отново спечелване на Купата на България.

„Намирам се в добра форма, чувствам се добре. Изиграхме доста мачове от началото на сезона. Има накъде да вървя нагоре. Надявам се да изглеждам все по-добре с всеки мач. Европейските мачове допринесоха за добрата форма на всеки. Щастлив съм, че успях да направя 100 мача за Ботев. Надявам се да изиграя още доста мачове за клуба. Имах късмет, след като дойдох, стана стадион „Христо Ботев“. Няма как да се опише какво е да играеш пред пълни трибуни. Трябва да се изживее. Финалът за Купата бих го отличил. В моята кариера за първи път печеля купа. След това емоцията беше много голяма“, призна Минков.

„Започнах с футбола през 2004 година, бях малък, дете. Закараха ме на стадиона. Обичах футбола и винаги съм искал да стигна до най-високото ниво. По цял ден ритах. Дори като ходех на мачове, си казвах „Защо да не съм на мястото на тези“. Майка ми се е занимавала с лека атлетика, но не на професионално ниво. Баща ми с футбол, но и той любителски. В юношеските гарнитури съм бил втори нападател, със свободна роля на терена. После, когато вече бях в първия отбор, може би заради бързината, ме пускаха като крило – ляво, дясно. В Ботев нещата така се случиха, че станах халфбек или десен краен защитник“, разказа фланговият футболист.

„Имаше един мач Ботев (Пловдив) – Монтана, аз и Тони Тасев бяхме напред, отбелязах. Може би и това допринесе да ме привлекат. Когато свърши сезонът с Монтана, доста отбори се свързаха с мен. Когато чух за интереса на Ботев, загърбих всичко друго. Исках тук. Всеки трябва да знае историята и какво значи това име за всички българи. Трябва да защитаваш името си гордо, както го е правил той (б.р. – Христо Ботев). Хубаво е и чужденците да се запознаят с историята и в какъв клуб идват“, смята Минков.

„Няма да забравя как изведох отбора срещу Левски с капитанската лента (б.р. – откриването на стадион „Христо Ботев“). Винаги ще си го спомням – пълните трибуни, емоцията. Това, което направихме. Завършихме с купа, надградихме, сега трябва да се борим за челните места – топ 3, отново спечелване на купата на България“, завърши Минков пред клубната телевизия на „канарчетата“.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели