Тер Стеген е големият печеливш от отказването на Нойер от националния отбор

Германският национал Марк-Андре тер Стеген навярно е бил зарадван от днешната новина, че съотборникът му Мануел Нойер се оттегля от Бундестима.

Легендарният страж на Байерн (Мюнхен) дълги години беше титуляр на вратата на Германия, което принуди колегата му от Барселона да се задоволи с ролята на резерва в националния отбор, въпреки че отдавна е смятан за един от най-добрите на своя пост в света. 32-годишният Тер Стеген до момента има 40 двубоя за своята родина, но прави впечатление, че нито един от тях не е бил на Световно или Европейско първенство. Причината е, че на мондиалите през 2018-а и 2022-ра, както и на Евро 2024 той беше на пейката за сметка на Нойер, а на еврошампионата преди три години беше контузен.

С отказването на 38-годишния ветеран обаче най-вероятно Тер Стеген най-после ще получи възможност да бъде първи избор на вратата на Германия на голям форум, стига тимът да оправдае очакванията да се класира за Мондиал 2026 и стражът на каталунците да не страда от травма по същото време.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели