Рекорден брой отбори в НАЛБ през сезон 2024/2025

Рекордните 51 отбора ще вземат участие в Националната аматьорска лига по баскетбол през следващия сезон. Това обявиха организаторите на лигата на своя официален сайт. Ето какво пишат от НАЛБ относно провеждането на първенството през новата кампания:

След като изтече срокът за записване на нови отбори за първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2024/2025, от НАЛБ се радваме да обявим имената на всички отбори, а с това и окончателния състав на всяка от четирите дивизии.

Първоначално обявихме желанието на всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024 да продължат в НАЛБ и през сезон 2024/2025 – ТУК ще откриете информация по темата. ТУК и ТУК ще откриете и записването за нови отбори, като във втория материал е и цялата документация за сезон 2024/2025. ТУК пък обявихме актуалната ситуация около месец преди крайния срок за записване на нови отбори.

Сега е моментът и отново да благодарим, тъй като отборите, които са потвърдили участие в първенството на НАЛБ през сезон 2024/2025, са 51! Рекордният брой отбори няма как да не ни изпълва с радост, че това, което градим от 2011 година насам, се харесва и е подкрепено от толкова много хора. Благодарим за доверието и оценката за работата ни!

51 са отборите, заявили и потвърдили участие за първенството на НАЛБ през сезон 2024/2025.

Сега е моментът да отбележим и че занапред ще бъдем още по-стриктни по отношение на допускането до участие в НАЛБ. Както е известно, през годините сме разделили пътищата си с немалко участници, но все още отчитаме пропуски, които ще се постараем да отстраним. Причината е, че виждаме, че изключително голям процент от участниците в НАЛБ напълно осмислят дейността ни, а двубоите с тяхно участие са истинско удоволствие както за самите тях, така и за съперниците им. Вярваме, че именно коректността, положителното отношение, спортсменският дух и чудесното взаимодействие с отборите са ключови позитиви за организацията и затова по никакъв начин няма да ги пренебрегваме. Убедени сме, че средата трябва да продължи да бъде все така стойностна и категорично няма да пестим усилия в тази посока. С всички отбори вече бяха проведени срещи, на които бяха коментирани както тези, така и всички останали организационни въпроси за предстоящата кампания.

Още от миналия сезон заедно с участниците взехме решение, че от сезон 2023/2024 вече отборите нямат опция да избират в коя дивизия да участват, а класирането и отпадането ще се случват само и единствено на база резултатите. Използваме възможността да благодарим и за огромния интерес от страна на нови отбори!

Сега на вашето внимание представяме и окончателния състав на всяка от четирите дивизии (отборите са подредени на база крайните класирания от сезон 2023/2024, а новите отбори са подредени в реда на записване):

Първа дивизия

Титан Пропъртис

Роботите

Балкан Ботевград

Балканъ

ЛА Бейкърс

Ероус

Фактор

Ботев 2012

Дюдс

Дъ ЕкспендаБолс

Армада

Дървоядите

В първа дивизия 12-те отбора ще играят по 2 пъти по системата „всеки срещу всеки“ в редовния сезон (по 22 мача на отбор в редовния сезон), след което първите 8 отбора ще продължат участието си в плейофите, а последните 4 – в група за оставане в първа дивизия.

Втора дивизия

Монстарс

Скай Уокърс

Аутбрейк

ТН Машини

Кралете

Сенките-Моят кредит

Кучетата от Младост

Слоу Моушън – наследник на Карлсберг

Флай-Бай

АК-47-ърс

Дъ Блек Мамбас

София Армада

Във втора дивизия 12-те отбора ще играят по 2 пъти по системата „всеки срещу всеки“ в редовния сезон (по 22 мача на отбор в редовния сезон), след което първите 8 отбора ще продължат участието си в плейофите, а последните 4 – в група за оставане във втора дивизия.

Трета дивизия

Бом Бок

Ликуифайд

Хюстън Бъкетс

Движи Се-Проензи

Паляците

София Уориърс

Джедай Мастърс

Мечките

ВНТС – наследник на Бер-Хелла

Нитрос

Драгънс

Куантум

В трета дивизия 12-те отбора ще играят по 2 пъти по системата „всеки срещу всеки“ в редовния сезон (по 22 мача на отбор в редовния сезон), след което първите 8 отбора ще продължат участието си в плейофите, а последните 4 – в група за оставане в трета дивизия.

Четвърта дивизия

Хобитите

Колд Хартс

Надежда Хендикапс

Вайс Сити Мамбас

Мад Вайкингс

София Хилс-Спорт Вижън

Стражите

Ботев 2012 Б

Гоуст Болърс

Есферикос – нов отбор

Мад Форест – нов отбор

Диймън Слейърс – нов отбор

Гълъбите – нов отбор

Тийм 27 – нов отбор

5Ман НостроЛукс – нов отбор

В четвърта дивизия 15-те отбора ще играят по 1 път по системата „всеки срещу всеки“, след което отборите ще бъдат разделени на 3 петици от по 5 отбора в зависимост от класирането след първите 14 мача на всеки отбор (първите 15 кръга – завъртането по системата „всеки срещу всеки“ с всички отбори). В трите петици ще се запазят изцяло резултатите до момента, а отборите ще играят по 2 пъти по системата „всеки срещу всеки“ – тоест в този етап всеки отбор ще има по още 8 мача. Всичко това означава, че всеки отбор в четвърта дивизия също ще има по 22 мача в редовния сезон – аналогично на отборите в първа, втора и трета дивизия. След края на редовния сезон всички 15 отбора ще участват в плейофите, като в първия кръг завършилият на първо място в редовния сезон (първи в първата петица) ще почива, класирайки се директно за четвъртфиналната фаза.

Благодарим за интереса към дейността ни и за доверието!

Мислите и действията ни в следващите дни и седмици ще бъдат насочени към подобряване на различни елементи от организацията.

Преди година поехме ангажимент, че ще положим усилия за „нормализиране“ на дивизиите и липса на възможност за злоупотреба с правилата. Удовлетворени сме, че целта вече е постигната. Благодарим за подкрепата!

Очаквайте още много информация както за изминалия сезон 2023/2024, така и за предстоящия сезон 2024/2025.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!”, се пише в материала на НАЛБ.

Следвай ни:

Сподели