Реал Мадрид не показа почти нищо в първия си мач в Ла Лига

Шампионът Реал Мадрид записа разочароващо за феновете си реми 1:1 срещу Майорка като гост в първи двубой от новия сезон в Ла Лига. Дни след триумфа си за Суперкупата на Европа футболистите на Карло Анчелоти не оправдаха очакванията си и по този начин се разминаха с победата. Иначе всичко започна отлично с хубав гол на Родриго в 13-тата минута, но после не последва нищо. Странна пасивност в защита при корнер позволи на Ведат Муричи да изравни в 53-тата минута. Във финалните секунди защитникът на „белите“ Ферлан Менди получи директен червен картон.

Срещата беше дебют за Килиан Мбапе в Ла Лига, но и той остана далеч от стандартите си. Французинът имаше само няколко шанса през себе си и като цяло беше неутрализиран от “червената” отбрана на домакините.

Преди дни тимът на Карло Анчелоти триумфира в мача за Суперкупата на Европа след 2:0 над Аталанта. Сега той залага на същия стартов състав от въпросния мач във Варшава. Така Килиан Мбапе записва дебюта си в испанския елит, а Винисиус Жуниор и Родриго са най-близо до него в предни позиции. Голаджията Ведат Муричи поведе нападението на Майорка.

Преди началото на двубоя домакините поздравиха гостите с шпалир по случай спечелената от тях суперкупа.

Началото беше за Майорка, като отборът в червено-черно на няколко пъти създаде напрежение пред Тибо Куртоа. Особено опасен беше ударът на Саму Коща в 5-ата минута.

Веднага след това столичани овладяха топката за продължителен период от време и след многоходова атака в 13-тата минута поведоха в резултата. Тогава Родриго шутира неспасяемо с десния крак, като това беше първият удар на сметката на Реал.

В минутите след гола отново Родриго и Антонио Рюдигер отправиха опасни удари към вратата на домакините. Поредна дълга акция на Реал в 36-ата за малко да завърши с гол на Мбапе, но той се размина с топката.

Играчите на Майорка напомниха за себе си чак в 42-рата минута. Тогава Куртоа не реагира добре при лек удар на Асано, но поне успя да избие при последвалата добавка на Муричи, с което опази мрежата си от гол за 1:1.

Косоварският нападател обаче дочака своя миг и при следващия си шанс беше точен за 1:1. Това се случи в 53-тата, когато той изненадващо не беше покрит след изпълнение на корнер и спокойно с глава насочи топката в мрежата.

Губещият се до момента Мбапе блесна с добро отиграване и удар, който обаче беше париран от вратаря на Майорка. Играта на шампионите не спореше, но с наближаване на последните 20 минути те вдигнаха темпото. В 70-ата удар на Мбапе беше избит от вратаря, а после Мохика в последния момент лиши Родриго от сигурно второ попадение.

Домакините очаквано вече се бяха прибрали в своята половина и се защитаваха дълбоко с всички налични полеви играчи. Те обаче пробваха и контраатаки и при една такава в 87-ата шансът покри Реал след удари на Антонио Санчес, като топката излезе в аут.

Късмет обаче имаше и другият вратар, след като в началото на продължението за малко да се стигне до автогол в полза на гранда от Мадрид.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели