Ман Юнайтед оглежда халф на Аталанта

Манчестър Юнайтед е хвърлил поглед към халфа на Аталанта Едерсон. 25-годишният бразилец направи много силен минал сезон за бергамаските и това не е останало незабелязано от скаутите на „червените дяволи“, които не изключват възможността да отправят и оферта за него преди края на трансферния прозорец, разкрива „АС“.

След като се подсили в атака и защита, сега пред Манчестър Юнайтед остана да подсили и халфовата си линия. Не е тайна, че Ерик тен Хаг търси качествен дефанзивен халф и първата му опция бе Мануел Угарте от Пари Сен Жермен. Там обаче двата клуба не успяха да се разберат и това накара английския гранд да потърси други опции.

Така на „Олд Трафорд“ са се насочили към Едерсон. Бразилецът показа сериозно израстване след преминаването си в Аталанта от Салернитана. Той бе ключов играч за „Богинята“ в похода към спечелване на титлата в Лига Европа миналия сезон. През миналата кампания той взе участие в 53 мача във всички турнири, в които отбеляза 7 гола и направи 1 асистенция.

Привличането на Едерсон обаче може също да се окаже сложна задача, тъй като в Аталанта не искат да го изпуснат лесно и са му поставили доста висока цена от 60 милиона евро. Освен това играчът има договор до 2027 година и италианският клуб не е притиснат да го продава.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели