Холанд: Не сме в перфектна кондиция, но играхме солидно

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд изигра своя мач номер 100 с екипа на тима срещу Челси (2:0). Той отбеляза първия гол и вече има впечатляващите 91 попадения за „гражданите“. Норвежецът заяви, че е доволен от успеха, макар и отборът още да не е в перфектна кондиция. Освен това той се оплака от Енцо Фернандес, който не спря да го тормози цял мач.

„През цялото време той ме настъпваше, буташе ме и какво ли още не. И не само той. Не знам какво искаха от мен, но бяха решили да се държат по този начин. Ние току що спечелихме Премиър лийг, така че нека играем мач за мач. Остават още 37 срещи. Ние сме шампионът и сега спечелихме и първия си мач за сезона. Абсурдно е колко бързо се случват нещата. Това е третият ми сезон тук. Щастлив съм, особено след тази победа. Това е първият ни мач, в който всички сме отново тук. Не сме в перфектна кондиция, но показахме солидно представяне. Останахме спокойни и играхме играта си. Невероятно е“, смята Холанд.

„Спечелихме три точки и записахме перфектен старт. Първият мач винаги е труден за всички, без значение дали си участвал в подготовката или не. Аз бях по време на подготовката, но не се чувствам перфектно. Затова бе важно да запишем тази победа. При гола знаех какво трябва да направя и затова се получи толкова добре. Помня, че миналата година този вратар направи невероятно спасяване срещу мен. Затова смятам, че вкарах перфектен гол. Най-добрите играчи са най-добри в лесните отигравания. Да спирам топката с левия крак и да подавам с десния. Гуардиола постоянно ми повтаря това. Искам повече да участвам в играта, а това иска и Пеп. Но в подобни мачове дали наистина трябва да съм по-ангажиран? Искам да помагам на отбора, да могат останалите да бъдат в по-добри позиции. Да осигуря още един метър място за нашата „десетка“ Бернардо Силва като раздвижа централните защитници. Бих го направил. Трудно е, но бих се постарал“, допълни нападателят.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели