Де Роси: През второто полувреме стояхме по-добре

Треньорът на Рома Даниеле Де Роси прие със смесени чувства равенството 0:0 с Каляри. Той е доволен от представянето на отбора си през втората част, макар и той да не успя да стигне до победата.

„Стояхме по-добре през второто полувреме. Преди това имахме проблеми с контраатаките. Теренът бе сух и казах на играчите да не задържат твърде много топката. Бяхме по-организирани след почивката. И двата отбора имаха положения, но ние стияхме по-добре“, смята Де Роси.

Той коментира и представянето на новото попълнение Матиас Соуле.

„Искам от него да атакува опонентите си. Той постоянно е активен в мача. Той е млад и прави грешки, но като цяло представянето му е позитивно. Притежава класа, а ние търсехме подобен играч, който да атакува с бързина и класа“, добави специалистът.

След това той отново коментира представянато на отбора си след почивката.

„В защита се движехме по-добре, но трябва да поработим върху движението ни в последната третина. Когато си прибран твърде дълбоко и движиш топката настрани, рискуваш да стане проблем. Исках от отбора да действа вертикално и успяхме да притиснем Каляри“, допълни още Де Роси.

Накрая той коментира и ситуацията с Дибала и представянето на новото попълнение Артьом Довбик.

„Вече говорих достатъчно по въпроса с Дибала и нямам какво да добавя. Нека коментираме трансферния прозорец на 1 септември. Бих се притеснил само, ако Пауло си тръгне и не му намерим адекватен заместник. Това е единственото, което ме притеснява – да не загубим играч и да не го заменим. Относно Довбик, първото полувреме изпитваше трудности и не получи много топки. След почивката се справи много добре. Бори се здраво, за малко да отбележи. Убеден съм, че ще вкара доста попадения“, завърши италианецът.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели