Анчелоти: Не искам извинения, трябва да играем по-добре

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе ядосан след равенството 1:1 с Майорка на старта на сезона в Ла Лига. Специалистът не е доволен от представянето на своя тим и заяви, че очаква да види по-добра игра занапред.

„Започнахме добре, но като цяло не изиграхме добър мач. Трябва да се защитаваме по-добре, да виждам повече баланс в играта ни. Вече казах, че имаме нападателна мощ, но ни трябва повече баланс. Дали закъснях със смените? Може би, но не искам да коментирам тази тема. Загубихме две точки. Миналата година имаше моменти, в които бях доволен от някои равенства, но не и днес. Можехме да се представим доста по-добре, с повече характер. Не искам извинения. Трябва да се учим от подобни мачове. Ясно е къде е проблемът“, заяви Анчелоти.

Той коментира и представянето на Мбапе, който през второто полувреме показа по-интересни включвания по левия фланг.

„Не, не съм го преместил отляво. Нападателите ни понякога сменят местата си, в зависимост как върви мача. Миналия сезон не правех много промени в състава, но когато започне Шампионската лига, със сигурност ще има повече ротации. В защита не стояхме добре. Изпитвахме проблеми с пресата след като загубехме топката. Трябва да подобрим това. Става въпрос за отношение и колективна игра. Проблемът е, че играем твърде отворено. Трябва да сме по-концентрирани. Проблемът не е нито физически, нито психологически“, допълни Карлето.

След това той бе попитан как ще намери правилния баланс.

„Ще трябва да накарам играчите да мислят по един и същи начин. Когато спечелим топката, трябва да мислим как да я изнесем напред. Може да кажете, че проблемът е на нападателите, но всъщност той може да се отнася и до защитниците и до халфовете. Това не е проблем само на един или двама играчи. Проблемът е на целия отбор, който в този мач не разбра, че това е ключът към победата. Майорка изигра страхотен мач в защита. Равенството е справедливо, завърши италианецът.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели