Гуардиола: Впечатлен съм, но не съм изненадан

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола остана доволен от победата с 2:0 като гост на Челси на старта на сезона. Той заяви, че е впечатлен от представянето на своя тим в този мач, но в същото време не е изненадан от себераздаването, което е видял на терена.

„Впечатлен съм, но не съм изненадан. Винаги очаквам да виждам подобно себераздаване. Истинска привилегия и чест е да водя този клуб и тези играчи. Спечелихме, въпреки че имахме много малко време за подготовка. Добрата новина е, че победихме, а лошата е, че ни остават още 70 мача. Сега трябва да се подготвим за мачовете с Ипсуич и Уест Хам преди паузата в шампионата, а след това вече ще имаме готов отбор за целия сезон“, обяви Гуардиола.

Наставникът не подмина и темата за автора на първия гол Ерлинг Холанд, който изигра своя мач №100 за Сити, като има 91 попадения в тези срещи.

„Струва ми се, че той се чувства по-добре от миналата година по това време. Тогава той изглеждаше уморен, но сега, след като не игра на Европейското, се чувства доста по-свеж. Голът му бе великолепен. Освен това помагаше и в защита и в средата на терена. Головата му сметка върви с темпото на Меси и Роналдо, които доминираха в последното десетилетие. Но той не им отстъпва и поддържа тяхното темпо. Да направиш подобно нещо и то в Англия, е невероятно“, смята испанецът.

Той разкри и какво е казал на отбора си преди мача.

„Когато си бил най-добрият отбор в Англия в предишните 38 мача, трябва да защитиш короната си. Трябва да действаме и да се държим като шампиони. Това важи още повече в трудните моменти. Харесва ми да виждам подобно нещо. Казах, че ще трябва да страдаме, но това показва силата на най-добрите отбори. В трудните моменти бяхме добре подредени и се справихме чудесно“, завърши специалистът.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели