Септември (Тервел) удари Волов на старта

Септември (Тервел) победи с 1:0 като гост Волов – Шумен 2007 в първи мач от новото първенство в Североизточна Трета лига – сезон 2024/2025. Двубоят се игра на градския стадион „Панайот Волов“ в Шумен и беше наблюдаван от близо 500 зрители. Голът за победата на гостите падна в последната 90-та минута реализиран с глава от Преслав Пасев след асистенция на Димитър Михалев.

До 70-та минута двубоят беше равностоен с непрестанни атаки и към двете врати. Все пак гостите от Тервел повече владееха топката, но нападателите и така не намираха правилният път за отбелязването на гол-. Свои шансове имаха и домакините, но пропуските на Йордан Милков, Димитър Игнатовски и Златин Боянов оставиха нулевото равенство до към края на мача. В 70-та минута главният съдия Иван Руменов от Варна малко пресилено показа втори жълт картон на Цветан Илиев – играещият треньор на Волов-Шумен 2007 за извършено нарушение в централното игрално поле. Преди това още в първото полувреме играта напуснаха след контузии Евгени Стоянов и Йордан Милков, което разстрои играта на шуменци. И когато мачът вървеше закономерно към подялбата на точките между двата тима в 90-та минута се стигна до поредна атака на гостите от Тервел осъществена чрез Димитър Михалев от дясно. Бързото крило на гостите напредна до към аут линията центрира в наказателното поле на шуменци където едва влезлият в игра Преслав Пасев надскочи всички и с глава прати топката в мрежата за 0:1.

В добавените четири минути продължение шуменци можеха да изравнят резултата. Най-напред Златин Боянов шутира силно, но вратаря на гостите Христо Ковачев със сетни усилия изби топката в ъглов удар. При нова поредна атака на шуменци осъществена чрез Христо Станчев топката излезе в ъглов удар, но варненският главен съдия показа точката за аут. Последва оспорване на съдийското решение от страна на Христо Станчев а рефера Иван Руменов като, че ли това и чакаше – бръкна в джоба си и показа втори жълт картон – което се равнява на червен картон. Останали с девет души на футболният терен шуменци продължиха да търсят поне  изравняване на резултата. Секунди преди последният съдийски сигнал Радослав Ковачев от далече шутира опасно, но нова успешна намеса на стража на гостите запази вратата си суха.

След мача футболистите на Волов-Шумен 2007 с просълзени очи споделиха разочарованието си от съдийската бригада от Варна. Следващата среща на Волов-Шумен 2007 е с тима на Спартак 1918 II (Варна). Дали обаче ще се играе двубоя ще стане ясно през седмицата – защото четирима основни състезатели на Волов-Шумен 2007 са включени в отбора на перспективните млади футболисти на Североизточна Трета лига.

Салим Салих

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели