Томова срещу бившата №1 в света Плишкова днес в Синсинати

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова започва днес участието на WTA 1000 турнира в Синсинати.

Жребият отреди тежък съперник за 29-годишната софиянка на старта в лицето на бившата №1 в света Каролина Плишкова. Двете ще открият програмата на централния корт, като двубоят им е насрочен за 18:00 часа.

Томова и Плишкова не са се срещали до момента на корта. 45-ата в света чехкиня за последно игра в Торонто, където загуби с 5:7, 4:6 от Джесика Пегула във втория кръг.

Плишкова е с баланс 18-14 през този сезон и 8-8 на твърди кортове. Нейният най-добър резултат през 2024 година е спечелването на титлата в Напока, където тя победи Ана Богдан на финала с 6:4, 6:3. Чехкинята е шампионка в Синсинати за 2016 година.

50-ата в света Томова също игра в Торонто, но претърпя поражение още на старта от Моюка Учижима със 6:7(4), 2:6. От началото на сезона българката има 28 победи и 26 загуби, а балансът й на хард е 9-10. Нейният най-добър резултат през сезона е достигането й до финала във Валенсия. За Томова това ще бъде първо участие в основната схема в Синсинати.

Виктория Томова е в горната половина на схемата и при победа днес ще играе във втория кръг срещу Мира Андреева или Ема Наваро. Водачка в схемата при дамите е световната №1 Ига Швьонтек от Полша.

Следвай ни:

Сподели