Лудогорец трябва да довърши Карабах

Родният първенец Лудогорец домакинства на Карабах в мач реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В първия двубой в Азербайджан “орлите” взеха аванс от 2:1 след голове на Диниш Алмейда и Кайо Видал, докато за съперника точен бе Жуниньо. Сега разградчани трябва да довършат започнатото на собствен терен. Срещата на “Хювефарма Арена” е с начален час 21:00 и ще бъде ръководен от Симоне Содза.

За да стигнат до тази фаза играчите на Георги Дерменджиев в първия кръг на надпреварата отстраниха грузинския Динамо (Батуми) след 3:1 в Разград и загуба 0:1 в ответния мач. Във втория кръг българите се справиха с Динамо (Минск) след 2:0 като домакин и поражение 0:1 в Унгария, където тимът от Беларус домакинстваше.

Азерите от своя страна започнаха надпреварата от втория кръг, където нямаха проблеми с Линкълн Ред Импс от Гибралтар. Победа с 2:0 като гост и след това 5:0 като домакин.

Основният кадрови проблем пред лудогорци е контузията на Бърнард Текпетей, който пострада тежко в първия двубой и счупи крак. Друг отсъстващ ще бъде автора на второто попадение в срещата – Кайо Видал, който е накзан заради червения си картон в края на двубоя.

Победителят в битката ще се изправи срещу хърватския първенец Динамо (Загреб) в плейофната фаза на надпреварата. Загубилият пък ще играе с победителя от двойката Петрокуб – ТНС в плейофната фаза на Лига Европа.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели