В Украйна стартираха приложението “Армия “, какво може

В Украйна официално стартира приложението за военнослужещи „Армия „. Президентът Володимир Зеленски го нарече стъпка към модерността.

„От днес приложението Army ще работи. Ще започне с основни функции. И ще го напълним с нови функции.

По-специално, електронните отчети. След няколко минути и кликвания ще можете да направите това, което сега отнема минимум часове и дни“, каза при представянето държавният глава.

Известно е, че приложението ще съдържа ArmyID. По-късно там ще се появят анкети, които ще ви помогнат да видите реалната ситуация с предоставянето на единици.

„И това е само първото издание на „Армия “. По-нататък, както напълнихме нашата „Дия“ с нови функции, така ще напълним и „Армия “ с нови възможности, – каза Зеленски.

„Армия “ трябва да освободи украинската армия от неприятната бумащина, така че командирите и войниците да не си губят времето в остаряла и ненужна бюрокрация и попълване на документи, добави президентът.

От Министерството на отбраната съобщиха, че приложението вече е достъпно в App Store и Google Play.

„Армия “ е ново постижение в дигитализацията на процесите в армията. Приложение, което значително ще улесни живота на нашите военни. Затова нашите защитници ще се занимават със служба, а не с документация.

Изтеглете го, оставете обратна връзка и заедно ще направим крачка към превръщането на украинската армия в армия на бъдещето“, подчертаха от ведомството.

В началото на годината стана известно, че ИТ специалисти на украинското министерство на отбраната работят по разработването на мобилното приложение „Армия “.

Тогава беше съобщено, че чрез приложението ще може да се подписват и изпращат отчети онлайн. Също така в „Армия “ ще има електронни сертификати на защитници, форми за обратна връзка и курсове за саморазвитие.

Сподели