Пешич: Ще играем срещу най-добрия национален отбор в историята

Селекционерът на сръбския национален отбор по баскетбол Светислав Пешич определи настоящия състав на САЩ като най-добрия тим в историята – по-добър дори и от Дрийм Тийм-а през 1992 г. Тази вечер от 22:00 часа “плавите” ще излязат срещу Щатите в двубой от полуфиналите на Олимпийските игри в Париж.

“Предстои ни да се изправим срещу един невероятен отбор, за мен това е най-добрият национален тим в историята. Американците вече не са само най-добрите като индивидуалности, но и показват страхотно отборно израстване. Уважаваме ги, но и уважаваме себе си. Не се страхуваме. Искаме да изиграем добър мач. Нямаме право да се плашим от някой. Самият факт, че сме сред четирите най-добри отбора, е достатъчно красноречиво. Дойдохме тук, за да спечелим олимпийски медал и сега пред нас е първият ни шанс. Не искаме да го губим просто така”, заяви Пешич.

“Никола Йович се чувства по-добре. Надяваме се, че ще може да тренира с нас преди мача. Ваня Маринкович също имаше проблеми след двубоя с Австралия, но сега е по-добре”, добави селекционерът на сърбите за кадровите проблеми в състава си.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Сподели