Хюндай се опитва да привлече Фурмо от М-Спорт?

Хюндай се опитва да привлече френската звезда на М-Спорт Форд в Световния рали шампионат – това е е последната спекулация след финала на рали „Финландия”, където Доктора се качи на подиума.

Фурмо тази година е лидерът на М-Спорт с четири подиума и заема петото място в общото класиране, а в Хюндай не се справят по най-добрия начин по отношение подреждането на третите пилоти и изобщо пилотския състав като цяло.

Тази година с пълна програма за Хюндай карат Тиери Нювил, който води в шампионата след 9 ралита, а другият пилот с пълна програма е Ойт Танак, който до „Финландия” успя да се върне в челото. Третата кола на тима се дели между трима пилоти: Есапека Лапи, Дани Сордо и Андреас Микелсен, като Лапи успя да спечели на снега в Швеция, но адаптацията на тримата и разпределението им в отделните ралита понякога поражда напрежение.

Смята се, че офертата на Хюндай също ще е за пълна програма от 2025 нататък, като така Фурмо ще заеме третата кола и ако тимът има бюджет за четвърта, тогава ще се ползват пилоти с ограничена програма, но по-скоро млади таланти, които да трупат опит.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Сподели