Джокович: Това е най-големият ми успех

Новак Джокович стигна до нов връх в бляскавата си кариера. 37-годишният сърбин спечели златен медал от Олимпиадата в Париж след победа със 7:6(3), 7:6(2) над Карлос Алкарас. Това бе единственото голямо отличие, което му липсваше. Той от години искаше да го спечели за Сърбия.

“Имам милиард емоции. Не знам какво да кажа. Това е най-големият ми успех”, бяха първите думи на Джокович след успеха.

“В шок съм от всички емоции. Много съм горд и щастлив. Спечелих всичко, което може да се спечели. Сега започвам да празнувам. Това беше липсващото парче от пъзела. Винаги си казвам, че имам достатъчно, защото мога да бъда много самокритичен. Не знам, това е една от най-трудните вътрешни битки, които продължавам да водя – усещането, че не съм направил достатъчно в живота си на или извън корта. Така че това е голям урок за мен. „Благодарен съм за шанса да спечеля исторически златен медал за моята страна.

След полуфиналите казах, че целта е постигната, спечелих медал. Знам, че всички искаха да стигна до златото, и аз го исках. Фактът, че си бях гарантирал медал, ме помогна да влезна в мача малко по-спокоен Загубата от Алкарас на “Уимбълдън” ми помогна. Не мисля, че можех да се представя по-зле от тогава. Днес в решаващите моменти вкарах форхенди като неговите. Веднага отидох

Следвай ни:

Сподели