Ювентус отново разочарова, Тиаго Мота “зачеркна” Киеза

Ювентус направи 2:2 срещу френския Брест в контрола, играна в Пескара. Това беше втора лятна проверка за “бианконерите” след поражението с 0:3 от Нюрнберг. Головете за тима на Тиаго Мота отбелязаха Душан Влахович и Данило, а след мача новият наставник на Юве потвърди, че Федерико Киеза няма да е част от отбора.

Мота заложи на система 4-3-3. На вратата застана Микеле Ди Грегорио, а зад изнесения в предни позиции влахович действаха Николо Фаджоли, Кефрен Тюрам и Самуел Мбангула.

Преди почивката пропуски направиха Влахович и Тимъти Уеа. В началото на второто полувреме Махди Камара даде преднина на Брест, преодолявайки резервния вратар на Ювентус Матия Перин. Влахович се разписа от дузпа за 1:1 в 58-ата минута, а в 72-ата Данило се възползва от асистенция на Дъглас Луис и вкара втори гол за “старата госпожа”. Равенството оформи Аксел Камблан в 83-ата минута.

След двубоя Мота за пореден път беше попитан за бъдещето на Киеза в клуба и отговорът му беше повече от категоричен.

“Киеза, както и всички останали играчи, които не бяха в групата днес, не са част от нашия проект. Ясно им дадохме да разберат, че трябва колкото се може по-скоро да си намерят нови клубове. Решението вече е взето”, заяви насатвникът на Юве.

Федерико Киеза беше поставен в трансферната листа след отказа си да подпише нов договор. Най-близо до подписа на италианския национал е Тотнъм.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели