Епитропов: Доволен съм от представянето си

Любомир Епитропов заяви, че е доволен от представянето си на тези Олимпийски игри, независимо че не успя да се класира за финала на 200 м бруст. Българинът имаше огромен малшанс, тъй като само 4 стотни го лишиха от възможността да плува за медал. Въпреки това при него надделява удовлетворението пред разочарованието.

„Да, това е спорта. Направих всичко, което можах, за да се класирам. Четири стотни не достигнаха, но все пак съм доволен от представянето си. Това беше едно страхотно изживяване за мен. Първа Олимпиада с толкова много хора, първо състезание с толкова много хора, емоциите наистина са много приятни, въпреки че съм девети“, заяви Епитропов.

„Разбира се, че не съм напълно удовлетворен. Доволен съм, че успях да направя подобрение от миналата Олимпиада – да завърша 9-и, вместо 15-и. Втори пореден полуфинал, разбира се исках да се класирам и на финал, за да плувам утре вечер, но да се надяваме, че ще стане на следващата Олимпиада. Надявам се в следващите години, в които продължа да плувам, да продължавам да се развивам още. Когато преценя, че не мога да се развивам повече, просто ще спра със спорта“, допълни 25-годишният плувец.

Той призна, че има огромна разлика на тези Игри в сравнение с Токио, където нямаше публика заради ограниченията за Ковид.

„Да, бях впечатлен още от сутрешното плуване, когато излизах. Хората вдигат толкова много шум, атмосферата е много различна и много приятна. Може би това е най-добрата година в кариерата ми до момента. Европейски шампион, 9-и на Олимпиата – мисля, че това са доста сериозни постижения. Надявам се в бъдеще да имам още такива, ако не и по-добри“, завърши Епитропов.

Следвай ни:

Снимки: Startphoto

Сподели