Оливер Кан не смята за грешка уволнението на Нагелсман от Байерн

Бившият изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан не смята за грешка уволнението на Юлиан Нагелсман от баварския клуб през 2023 година. „Често съм казвал, че тогава имахме нашите причини“, каза той пред вестник „Билд“. Бившият вратар добави, че му е трудно да оценява подобни решения в миналото.

Почетният президент на баварците Ули Хьонес наскоро заяви, че уволнението на настоящия национален селекционер на Германия Нагелсман е дошло твърде рано. Тогава, през март 2023 година, клубът все още имаше шансове за титлата в Бундеслигата, Шампионската лига и Купата на Германия. Нагелсман беше уволнен и заменен от Томас Тухел, който успя да си осигури титлата в първенството едва в последния ден от сезона.

Кан отказа да приеме обвиненията, че е уволнил обещаващ треньор, като добави: „Можете също така да кажете: разумно ли беше Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге да уволнят Карло Анчелоти, който спечели не знам колко титли с Реал Мадрид?“ Анчелоти беше уволнен от Байерн през есента на 2017 година след малко повече от година в Мюнхен. След това той спечели две титли на Испания и две от Шампионската лига с Реал Мадрид.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Сподели