Направиха финална инспекция на волейболната зала в Париж

Дни преди старта на олимпийския волейболен турнир при мъжете и жените от игрите в Париж 2024, домакините направиха финална инспекция на зала „Арена Южен Париж“.

Съоръжението се намира  в рамките на  „Пари Експо Порт де Версай“ – изложбен и конгресен център. Той е един от най-посещаваният във Франция. Разположен на 35 хектара, 228 000 квадратни метра изложбени зали и осем павилиона, „Париж Експо“ посреща 7,5 милиона посетители всяка година, особено по време на Международното селскостопанско изложение.

Поради факта, че зали 1, 4 и 6 са домакини на голям брой събития на Игрите (като други са заделени за логистиката на Олимпиадата), „Пари Експо“ ще бъде основен център за състезанията в Париж през 2024 година. В комплекса, освен волейбол, ще се проведат още състезанията по хандбал, вдигане на тежести и тенис на маса.

„Пари експо Порт де Версай“ се намира в 15-ти район на Париж, като е на 14 км от олимпийското село. Цената на билетите за срещите от предварителната му фаза са от 24 до 120 евро. За финалната фаза пропуските от 85 до 280 евро.

Волейболният олимпийски турнир в Париж ще се проведе от 27 юли до 11 август .

Последвайте каналите ни в:

Сподели