Личен ад: Как животът на Джаки Кенеди беше белязан от болка и трагедия СНИМКИ

Джаки Кенеди (1929 – 1994) беше икона на стила, най-елегантната първа дама на Америка, съжалявана, издигната на пиедестал и след това хвърлена в калта. Тя е била в кола със съпруга си, президента на САЩ Джон Ф. Кенеди, когато той е убит в Далас през 1963 г.

Тя държеше главата му в скута си, докато той умираше, и години по-късно преживя травма и сериозни здравословни проблеми като пряк резултат от това събитие.

Изневери и болести

За живота на Джаки Кенеди са написани множество книги, а на 2 юли излезе още една под името „Не питай: Кенеди и жените, които той съсипа“ от Морийн Калахан. В тази книга тя разкрива личния ад, през който е преминала Джаки, информира InTouch.

В продължение на години след смъртта на Кенеди тя страда от посттравматично стресово разстройство и имала мъчителна, пулсираща болка във врата, която й пречела да стане от леглото.

„Тя приписваше агонията, през която преминаваше, на увреждането на нервите, което претърпя, докато държеше окървавената глава на Джон в скута си. Тя имаше многобройни психологически проблеми не само от това, че гледаше как мъжът й е убит, но и от постоянните му изневери“, разкрива книгата.

Светът, в който Джаки живееше, беше потопен във власт, блясък и богатство, но личният й живот беше белязан от болка и трагедия, тъй като тя издържа, докато всички около нея умираха.

В продължение на десетилетия тя е преследвана от загубата на деца – дъщеря й Арабела е мъртвородена, синът Патрик умира 39 часа след раждането. Тя има множество спонтанни аборти, които вероятно са резултат от всички възможни полово предавани болести, които съпругът й предава след многобройните си връзки.

„Джаки също не му остана длъжна. В продължение на години тя имаше връзка с женения му брат Робърт Ф. Кенеди. Връзката приключи, когато Боби се кандидатира за президент през 1968 г. Той също беше убит на 42-годишна възраст, а няколко месеца по-късно Джаки се омъжи за гръцкия магнат Аристотел Онасис, който започна да й изневерява само седмици след сватбата“, пише Калахан.

Според авторката на книгата Джаки е имала 170 клаузи в брачния си договор с Онасис, които уточняват колко често ще прави секс, както и условията за финансовата й сигурност. Съобщава се, че Аристотел й плаща 3 милиона долара предварително и по 1 милион долара за всяко от децата й годишно, плюс 600 000 долара за пътни разходи.

Но той не е нейният спасител – две години преди смъртта си през 1975 г. милиардерът я бие и изнудва, след като губи сина си от предишен брак в самолетна катастрофа. Аристотел обвинява Джаки за смъртта на сина си, твърдейки, че тя е „живо въплъщение на проклятието на Кенеди“, което според него е сложило край на живота на сина му преждевременно, съобщава InTouch.

 

Сподели