Алдегер този път се опази от глупавите грешки и спечели в Германия

След като загуби две наглед сигурни победи в последните три старта в Moto2 заради глупави грешки днес Фермин Алдегер не допусна подобни неточности и заслужено триумфира в Гран При на Германия в средния клас.

Бъдещият пилот в MotoGP потегли от третото място и бързо-бързо стигна до челото на класирането. Впоследствие той на няколко пъти беше изпреварен от Тони Арболино, но всеки път успяваше бързо да си върне първото място.

Решителната атака на Алдегер дойде в спирането за предпоследния завой в 15-та от 25 обиколки. Само два тура по-късно Арболино допусна неточност на изхода от седмата крива, което коства на италианеца няколко места и позволи на Алдегер да дръпне с близо секунда секунди в челото.

Това позволи на испанеца да кара спокойно до финала и той записа втората си победа за сезона. Втори финишира Джейк Диксън, а почетната стълбичка на „Заксенринг“ допълни Ай Огура, който в последния завой изпревари останалия без гуми Челестино Виети. Италианецът загуби и четвъртото място във финалния спринт, в който бе изпреварен от Диого Морейра.

Лидерът в генералното класиране в Moto2 Серхио Гарсия завърши седми, след като стартира 12-ти, с което загуби общо осем точки от аванса си на върха в подреждането. В него испанецът остава начело със 147 точки и аванс от само 7 пред съотборника си Огура.

Трети с пасив от 24 пункта спрямо лидера е осмият от днес Джо Робъртс, който кара в Германия само седмица, след като счупи дясната си ключица в Нидерландия. Днешният победител Алдегер е четвърти в класирането с изоставане от 39 точки от лидера Гарсия.

Сега в Moto2 предстои традиционната лятната пауза през юли. След нея сезонът ще бъде възобновен с Гран При на Великобритания на пистата „Силвърстоун“ в първия уикенда на август (2-4 август).

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели