Левски взима нигерийски диамант на мястото на Рикардиньо

Раздялата на Левски с Рикардиньо развърза ръцете на „сините“ за привличане на чужденци извън ЕС. И от „Герена“ няма да се бавят с попълване на квотата. Твърди се, че още днес в София ще пристигне 21-годишния Клемент Фердинанд Чигози Икена, който може да играе еднакво добре като дефанзивен халф и десен бек.

Нищо, че не е толкова висок, колкото на Станислав Генчев му се искаше – Клемент Икена е само 183 см, а не 192, колкото бе Андриан Краев. Но пък в Дубрава, откъдето идва, се е подвизавал още и като централен защитник. Има зад гърба си и 10 мача за националния отбор на Нигерия до 17 години. Четири от тях са на световното първенство през 2019 година. Там „суперорлите“ печелят групата си, но отпадат от Нидерландия на 1/8-финалите.

В Европа Икена се появява първо в школата на Загорец от Хърватия, но бързо се озовава в Дубрава. През миналото лято бе ухажван от доста отбори от балканската страна. Ръководството на Дубрава обаче отхвърли оферта на стойност 250 000 евро за него. Иначе според Transfermarkt цената му е 400 000 евро.

„Не искам да коментирам имената на отборите, които го искат. Става въпрос за сериозни клубове. А има и такива от Словения“, обяви президентът на Дубрава Роко Иванович.

Икена е сред играчите, номинирани за най-добри след всеки кръг на второто ниво на футбола в Хърватия.

Трябва да се отбележи, че преди световното в Бразилия, Икена има и турнир за Купата на Африка. Там „суперорлите“ стигат до мач за третото място с Ангола, който губят с 1:2. Икена и компания минават през сериозна драма с Гвинея. Полуфиналът завършва без победител в редовното време и продълженията – 0:0. Така се стига до изпълнение на дузпи. Драмата е голяма. Икена е четвърти поред за нигерийците и не бърка. И на двата тима обаче им трябват по 10 удара, за да се реши кой ще играе на финал. Нервите на Одуко не издържат и Нигерия отстъпва на съперника си.

„Мач Телеграф“

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Сподели