Нейтън Аке: Показахме характер

Защитникът на Нидерландия Нейтън Аке бе щастлив след победата с 2:1 над Турция на 1/4-финала на Евро 2024. „Лалетата“ първи допуснаха гол, но направиха обрат и спечелиха мача. Аке смята, че отборът му е показал характер.

„Трябваше да покажем характер. Да губиш с 0:1 срещу толкова силен отбор в защита, който се бори здраво и има невероятна подкрепа от трибуните… това е много трудно. В първите 10-15 минути успявахме да намерим празните пространства и играехме много добре. След това обаче те промениха нещо – започваха да ни изтласкват навън и да не ни позволяват да влизаме навътре – така че стана по-трудно. През второто полувреме влезе Вегхорст на върха, така че започнахме да пращаме по-рано топката в наказателното поле и печелехме вторите топки. Това ни позволи да създадем повече положения“, смята Аке.

Той похвали и смените, които се появиха в игра: „Имаме толкова много играчи на резервната скамейка, който могат да ни помогнат по всяко време и да направят разликата. Те могат да създават положения и да решават мачовете. Имаме наистина силен състав“.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Сподели