Монтела: Имахме мечта и бяхме много близо до нея

Селекционерът на Турция Винченцо Монтела прие философски загубата с 1:2 от Нидерландия на 1/4-финала на Евро 2024. Той заяви, че тимът му е имал мечта и е бил близо до нея, така че трябва да се гордее от постигнатото в Германия.

„Имахме мечта и бяхме много близо до нея. Съжаляваме, че загубихме, но не трябва да приемаме това като разочарование. Стигнахме толкова далече, можеше и още, но това е футболът… Нямаше как да разчитаме на опита, защото сме с най-младия отбор на турнира. В някои моменти можехме да се справим по-добре, но всички неутрални фенове започнаха да ни симпатизират заради начина ни на игра. Трябва да запазим този отбор. Отправихме повече удари от съперника, но трябва да се научим да ги оползотворяваме по-добре. Очакванията бяха големи, но трябва да се гордеем от постигнатото“, смята Монтела.

„Може би сега трябва да обърнем внимание на хубавите неща. Разбира се, че сме разочаровани от този мач, защото заслужавахме повече. В същото време обаче записахме три победи, изравнявайки рекорда ни на еврофинали, като всичките победи дойдоха в редовното време“, допълни италианецът.

„Неопитността оказа своето влияние. В определени моменти можехме да си подаваме по-добре. Ако бяхме изиграли по-добро второ полувреме, щяхме да сме перфектни. Но имаме футболисти, които не играят редовно в отборите си. Те нямат опит на това ниво, в момента трупат такъв. Този отбор се представи добре и аз съм горд. Бъдещето е пред нас“, убеден е специалистът.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Сподели