Чалханоолу: Феновете ни аплодираха след загубата, а това казва много

Капитанът на турския национален отбор Хакан Чалханоолу беше много тъжен след загубата от Нидерландия (1:2) и отпадането на четвъртфиналите на Евро 2024. Турците допуснаха обрат през второто полувреме, но оставиха отлични впечатления с цялостното си представяне на турнира.

„Искам да благодаря на всички момчета и целия щаб. Сега сме изключително разочаровани, но съм сигурен, че ни чакат и по-добри дни. Накарахме сънародниците ни да се вълнуват от това как играем. След мача феновете ни аплодираха, а това означава много за нас“, сподели Чалханоолу.

77

Евро 2024: Нидерландия - Турция 2:1

„Не започнахме добре второто полувреме, върнахме се прекалено назад. След втория гол на Нидерландия започнахме да разчитаме на дълги подавания. Жалко е, че не изравнихме, а имахме възможности. За нас е гордост, че стигнахме до тази фаза, макар да се надявахме на нещо повече“, добави халфът.

Чалханоолу изигра своя мач номер 9 на еврофинали и се изравни по този показател с вратаря Рюстю Реджбер, като двамата са рекордьори за Турция по този показател.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Сподели