Международен принц на бял кон спаси пловдивчанка, тя научи ценен урок

Казано е – помощта е помощ, когато е навременна. Когато не се молиш за нея, когато е придружена от усмивка и мили думи. Разбра го и пловдивчанка, „закъсала“ на пътя по възможно най-традиционния начин – спукана гума, пише Глас нюз бг.

И преди да усети онова неприятно чувство на безпомощност, се появява той – мъжът, роден в Румъния, живял в Италия близо 10 г., а от още толкова живеещ в Швеция.

Ето какво написа Гери Георгиева във Facebook:

„Какво научих днес:

Ще си помислите, че е това как се сменя спукана гума. И да и не. Научих, че като се случи нещо неочаквано на доста неочаквано място или в средата на нищото е жизнено важно някой свестен, мил и добър човек да реши да спре на пътя, да провери дали всичко е наред.

Той каза, че не говори английски, а аз казах по-добре говорите отколкото аз говоря шведски. Бързо се разбрахме, той говореше английски.

За съжаление разбра, че не мога да сваля сама спуканата гума и нещата са в критична стагнация. Ни напред, ни назад, а часът е около 7.15 сутринта и вече закъснявах. Оказа се, че той има правилните инструменти, но направо се измъчи дорде разхлаби гайките, а аз се измъчих да гледам и да цъкам. Никога нямаше да успея сама.

Та човекът Х просто реши да ме спаси. Не можах да се въздържа и директно го попитах защо. А той каза: “защото просто нямаше как да подмина човек, изпаднал в беда… Нямаше как да продължа по пътя си и деня.”

Едно много официално благодаря на човека, роден в Румъния, живял в Италия близо 10 г., а от още толкова живее в Швеция.

Поуката: помагайте, когато можете. Вероятно е да е спасителна вашата намеса. Разбира се, имаше и план А, но навременната намеса е безценна.“

Сподели