Николай Марков с първи думи след разпада, спасил заложниците от Михайлов

„Току-що влизам в парламента. Чух че са се случвали някакви неща докато ме е  нямало. Излязъл съм по служебни задачи“. Това каза пред Nova News Николай Марков – бивш председател на разпадналата се парламентарна група на „Величие“, който от днес е независим депутат.

„Това са хора с ниска политическа култура, които нямат парламентарен опит и все още не могат да се ориентират къде са“, каза той по адрес на шестимата отцепници, след чието напускане парламентарната група се разпадна.

„Трябва да кажа на нашите избиратели, че ние продължаваме да си вършим работата и да осветяваме порочни практики в държавното управление“, заяви той.

„Хората, които се отцепиха, го направиха под давлението на Ивелин Михайлов, с които много хора са увъртяни в зависимости – икономически и други“, посочи той.

По думите му, те продължават да имат финансови отношения с фирми на Михайлов.

Марков разкри, че знае тези неща отскоро: „Може би малко преди да влезем в парламента. Тогава се разбра абсолютно всички зависимости какви са. И аз много се радвам, че така се случи. Хората ще имат възможност да видят“.

„С SMS-и и по друг начин управляват лица вътре в парламента, чрез зависимости. Това се случва не само във „Величие“. В почти всички парламентарни групи има такива лица, поставени бомби със закъснител, с които се изнудват депутати да вземат решение“, продължи Марков.

„Ивелин Михайлов диктува по медиите как трябва да гласува парламентарната група на партията. Той сменя депутати, той казва, че ще напускат депутати“, посочи той.

По отношение на това, че Михайлов се представя за идеолог на партията, той заяви: „Няма идеолози в партията след Карл Маркс. Не ми говорете глупости!“.

„С мен никакви отношения не е имал финансови. Една стотинка не ми е дал“, уточни той.

Марков изтъкна, че Албена Пекова е формално лидер на „Величие“, който не се е явявал на избори.

Марков обясни кога е настъпил разривът в отношенията му с Михайлов. „В момента, в който той след една временна комисия привика всички депутати в един хамбар в неговия дом и ги заключи и ги държа от 3 до 7 и половина и се наложи аз да отида да ги освобождавам, и да разпитвам, да търси обяснение защо са гласували по един или друг начин, заплаши ги по всички медии, че ще освободи всички, които са гласували по даден начин“. 

„Основният въпрос, който аз поставих именно в този хамбар, е, че трябва да се раздели неговият бизнесът от партията. Не може през партийни срещи да се прави бизнес с привличане на хора да бъдат инвеститори или акционери в Исторически парк. Случва се абсолютно навсякъде. Имаме записи“, добави Марков.

По думите му, вътре били заключени почти всички депутати от партията.

„Обещавам ви че ще има много изненади в близките дни. Не мога да кажа край на нищо. Изненади ще има, ще има и обрати, може би ще се промените мнението за всичко, което се случва“, завърши Марков.

Сподели