Лют скандал в парламента, Костадинов и Цонев се хванаха за гушите

Остри думи бяха разменени в Народното събрание между депутати на ДПС и „Възраждане“. Повод за това стана обсъждането на смяната на областни управители.

Хамид Хамид от ДПС нарече лидера на „Възраждане“ „абсолютен лъжец“ заради твърденията му, че се извършва чистка.

Костадинов излезе за лично обяснение и нарече заместник-председатея на Народното събрание Йордан Цонев „с прозвище на евтин алкохол“. „Вие сте тумор в политическата система, вие сте вредни за България, вие сте вредни за вашите избиратели“, заяви Костадинов и си заслужи забележка от председателстващия парламента.

„Вие се превърнахте в тумор и ще бъде изрязани от българската политическа система. Аз ви го гарантирам това“, закани се Костадинов.

 

(Снимка: Георги КОЛЕВ, )

Думата този път взе Йордан Цонев. „Няма как да се засегна лично от човек, който от няколко седмици се изживява като фюрерче. Видяхме жалките ви опити да се превърнете в такъв, г-н Костадинов. В тази зала съм бил повече от 25 години. Такива като вас съм ги виждал да идват и да си отиват също толкова безславно, колкото безславно са били опитите им да принизят ролята на ДПС“, заяви той.

„Стадният нагон, който ви е обзел, да пречите със сгъстяване на редиците и на шума да не се изкаже мнението на други. Когато вие говорите, ние мълчим, защото сме възпитани, защото имаме институционална култура и знаем, че сме изпратени да се изслушваме“, избухна той.

„Вие сте от вчера от тук и утре няма да ви има тук. И желанието ви да се превърнете в някакъв фюрер тук, няма да стане. Много хора са се опитвали да плюят по ДПС, обаче ДПС е тук, ще бъде тук и е илюзия това, което си мислите, че няма да бъде“, размаха пръст Цонев.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова предупреди вдигащите шум депутати в залата с извънредна почивка. 

Сподели