Джигит прави голяма глупост с високотехнологичен джип на АМ Тракия ВИДЕО

Граждани разпространиха кадри от нарушение на пътните правила, извършено на АМ „Тракия“. На записа се вижда как лъскав джип изпреварва участниците в движението през аварийната лента, пише Глас нюз бг. 

Кадрите, които са заснети от видеорегистратора на кола, разпространяват в началото на юли от страницата „Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно“.

На видеото се вижда движещият се сив джип, който успява да задмине колите, заели активната и изпреварващите ленти. По непотвърдена ситуация, ситуацията се е разиграла в участъка от аутобана, намиращ се в област София.

Припомняме, че  при управление на МПС на магистрала в лентата за принудително спиране, книжката се отнема за 3 месеца, а глобата е 1000 лева. При рецидив – книжката се отнема за 6 месеца, а глобата става 4000 лв. 

Аварийните ленти са спиране в случай на повреда на автомобила и по тях се придвижват пожарните и линейките, които се отзовават на сигнали за катастрофи. Често обаче те се използват от водачи, които желаят да се предвижат по-бързо.

Към момента няма информация дали по случая е подаден сигнал.

Кадри: Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно/ Facebook

Сподели