Лекарите решават дали Ожие ще кара в Латвия

Шефът на тима на Тойота в Световния рали шампионат Яри-Мати Лаптала потвърди, че тази седмица лекарите ще решат дали 8-кратния световен шампион Себастиен Ожие ще може да стартира в рали “Латвия” (19-21 юли). Ожие катастрофира по време на опознаването на отсечките на рали “Полша”, след което прекара една нощ в болницата, но на следващия ден си замина, да си почива у дома, а от тима обясниха, че той е без сериозни наранявания.

“Тази седмица са подробните медицински прегледи на Себ, след това ще стане ясно дали той ще може да кара в Латвия – обясни Латвала. – Доколкото знам, той си е ударил главата при катастрофата, но ударът не е бил много силен. ФИА обаче действа много внимателно при такива случаи, така че резултатите от изследванията ще се много важни.”

Латвала допълни, че прагът за завръщане на контузени пилоти всъщност е доста висок.

“Не е достатъчно, ако пилотът е 99% възстановен, трябва да е на 100 напълно готов – обясни финландецът. – Но само лекарите могат да кажат дали това е така или не.”

Заместникът на Ожие в рали “Полша” – световният шампион Кале Рованпера се справи блестящо и спечели седмия кръг от WRC през уикенда.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели