Трима младоци ще карат в първата тренировка в петък

Общо трима младоци ще вземат участие в първата свободна тренировка преди Гран При на Великобритания тази петък.

Те ще бъдат предвождани от Оливър Беарман, който ще седне зад волана на един от автомобилите на Хаас, най-вероятно този на Кевин Магнусен, за първите 60 минути за подготовка на „Силвърстоун“. Очаква се този уикенд британецът да бъде обявен и като титулярен пилот на Хаас за сезон 2025 във Формула 1.

Освен него на пистата в петък ще са още Джак Дуън за Алпин и Франко Колапинто за Уилямс. Дуън ще замени Пиер Гасли, след като в Канада кара на мястото на Естебан Окон, докато Колапинто ще заеме болида на Логан Сарджънт.

Колапинто ще се превърне в първия представител на Аржентина, който ще вземе участие в официална сесия в състезателен уикенд във Формула 1 от Гастон Мацакане, който през 2001 година участва в първите четири старта с екипа на Прост. За дуън пък тази тренировка ще е още един шанс да докаже на Алпин, че е готов за титулярно място.

Австралиецът е един от кандидатите за свободната позиция в Алпин за следващия сезон. За съжаление на Дуън обаче в последните дни се появиха доста солидни слухове, че Карлос Сайнц ще стане съотборник на Гасли, което означава, че за него няма да има място.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели