Иан Гари показа граплинг умения, за да надиграе Майкъл Пейдж

Иан Гари записа осма победа в своя осми двубой в UFC. Ирландецът победи Майкъл Пейдж с единодушно съдийско решение след три рунда здрава битка в двубой от главната карта на събитието UFC 303.

Още в първата минута на двубоя Гари пренесе схватката на земя. Ирландецът притисна съперника си към клетката и започна да захожда за контрол на гърба. Гари се озова зад съперника си, но не успя да приложи задушаваща техника. Пейдж се защитаваше добре и макар да не допусна да изпадне в безсъзнание, той трябваше да се потруди здраво, за да държи ръцете на Гари далеч от врата му. Рундът завърши с пълен контрол на Гари на земята.

Бившият боец на “Белатор” се завърна в срещата с мощно дясно кроше в началото на втория рунд. Гари бе разклатен, но бързо се окопити и не позволи на великобританеца да се възползва от ситуацията. В средата на рунда 26-годишният Гари отново притисна съперника си на клетката и се вкопчи в клинч. Този път боецът от Дъблин не успя да достине до събаряне, но пък се опита да атакува ключ на крака. Пейдж се защити добре от този прийом и двамата се върнаха отново в центъра на октагона. 

Последната част бе решаваща. Пейдж прати съперника си на земята със силен десен прав в брадичката. Гари събра Пейдж към себе си и избра да остане по гръб и да атакува от затворен гард. След около минута борба на земята бойците се изправиха. Иан Гари отново се озова на гърба на Пейдж в близост до клетката след перфектно влизане в краката за събаряне към преминаване на гърба. Бившият шампиона на европейската верига “Cage Warriors” остана на гърба на съперника си до края на рунда и така си гарантира съдийското решение в негова полза.

„Без значение кога, или срещу кого, аз ще се бия за титлата в категорията и ще бъда шампион. Няма кой да ме спре“, заяви Гари след двубоя. Той благодари и на ветерана на UFC Деймиън Майа за граплинг уменията, които е научил от него.

Успехът е общо 15-ти в кариерата на Гари.

Последвайте каналите ни в:

Сподели