Град в града: Ивелин Михайлов с мега мераци – преобразява Варна СНИМКИ

Варна върви по стъпките на Пловдив – с амбицията си да строи своя „град в града“.

След грандиозния „Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“, който е в строеж от 2021 година под тепетата – и остава без аналог не само в България, но и на Балканите – варненци също обявяват, че строят своето сити. 

Тези дни в общественото пространство шумно се коментира инвестиционното намерение на идеолога на партия „Величие“ Ивелин Михайлов да вдигне шест 25-етажни сгради – в терен от около 45 декара, на територията на бившия радиозавод във Варна, съобщава „Марица“.

Фирмата на изпълнителния директор на „Исторически парк“ АД Ивелин Михайлов вече има разрешение за събаряне на бившия радиозавод.

Инвеститорът има готов идеен проект, но тепърва ще одобрява документацията му в общинските екипи, отговарящи за новите инвестиции в морската ни столица. По първоначални изчисления, ако проектът бъде одобрен, инвестицията в него ще надхвърли 400 милиона лева

Въпросният терен е близо 45 декара,  като в тази територия ще се застроят около 200 хил. квадратни метра (РЗП). Ефектни визуализации на проекта показват шест сгради с различна височина – най-високата е на 33 етажа (около 110 метра). Другите са на 25 етажа.

Около тях ще има детска градина, бизнес сгради, също хотел – става ясно от инвестиционното намерение на предприемача.

Идеята на Михайлов е да построи модерното сити на Варна – център за финанси и развитие. Дейности по събаряне сградата на радиозавода във Варна текат от дни, твърдят от „Морско око“ – страница за строителство, ремонти и важни събития във Варна и областта, където публикуват и видео с дрон от обекта. 

Пловдив остава пионер в мега инвестициите

От три години в Пловдив, в район „Тракия“ се строи мега комплекса  „Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“, който първи в България беше промотиран под името – своеобразен „град в града“.

В завършен вид той ще включва цели 60 сгради, с разгърнатата застроена площ от общо 355 000 кв. м – така мащабната инвестиция се оказва без аналог не само в България, но и на целия Балкански полуостров. 

Сподели