Брендо шокира с поведение в ареста, не е за вярване какво е облякъл

Влезлият доброволно в затвора топконтрабандист Евелин Банев-Брендо се разхожда по халат в приемното отделение на Софийския централен затвор, разказаха пандизчии, пише „Телеграф“.

Там той ще престои 14 дни, преди да бъде пуснат в основния корпус на зандана сред останалите закоравели престъпници, които излежават присъди. 

Осъденият в България на 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик криминален авторитет е посетен от двама социални работници и един психолог, които са проверили състоянието му в първите дни на адаптация.

Адаптация

В момента се изготвя програма за индивидуална работа с него от екип служители на „Социални дейности“ към затвора. Брендо има право да посещава терапевтична стая, както и физкултурния салон на затвора в определени часове.

През останалото време му е даден списък, за да се запознае с вътрешните правила на затвора. Соченият за Кокаинов крал на Европа е преминал медицински прегледи, които са установили, че е клинично здрав и може да бъде поставен под първоначално „строг“ режим.

Разпределен е в затворническа група към приемното отделение, а след адаптацията ще бъде прехвърлен към друга затворническа група, където вече ще дели килия с максимум четирима пандизчии. 

Изкъпан

За целта след двуседмичния му престой в приемното отделение ще бъде назначена специална комисия, която отговаря за разпределянето на затворници и решава в коя група да го постави.

Брендо е снабден с два чаршафа, калъфка за възглавница и две одеяла. Ако здравето му се влоши, евентуално ще бъде преместен в болницата към затвора.

На този етап е само на специална диета, тъй като е декларирал, че е вегетарианец. Настанен е отделно от други затворници, но се среща с такива само в свободните разходки във физкултурния салон, разкриха още наши източници.

При настаняването е преминал задължителния санитарно-хигиенен контрол, т.е. изкъпан е. 

Мярка

Днес от Софийския градски съд съобщиха, че прокуратурата е внесла документи, свързани с Европейска заповед за арест (ЕЗА). Преди няколко дни Евелин Банев поиска от съда да търпи у нас постановените му присъди от Италия и Румъния.

Той се предаде в затвора в София изненадващо на 24 юни около 7:30 ч. сутринта. Брендо бе обявен за международно издирване през 2018 година след постановена му у нас 6-годишна присъда за пране на пари от наркотрафик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели