Ще разгърне ли най-сетне Англия поне част от големия си потенциал?

Англия и Словения излизат един срещу друг в Кьолн в последен мач на двата отбора от група “С”. Тимът на Гарет Саутгейт може да си осигури класирането за елиминациите само с точка. Успех срещу словенците пък ще означава сигурно първо място в групата. Това ще се случи и при реми в мача на англичаните, съчетано с условието Дания да не победи Сърбия в другия двубой от групата. Словения пък все още чака първия си успех на европейски финали и ако успее да го постигне, това ще означава място на 1/8-финалите.

Ако Англия загуби, а Сърбия победи Дания, тогава Словения ще завърши като победител в групата. В случай че Словения и Дания спечелят своите мачове, тогава победителят ще бъде определен по голова разлика, а Англия ще се озове на третото място, но е почти сигурно, че и така ще продължи напред с актив от четири точки.

В последните два мача между Англия и Словения бе отбелязан само един гол.

Англия получи доста критики за представянето си в първите два мача. Поведението на отбора бе идентично в тях, като “трите лъва” започваха добре и взимаха преднина, след което предоставяха инициативата на съперника. Голямата разлика бе крайният изход, защото срещу Сърбия англичаните взеха все пак три точки, но в мача срещу Дания трябваше да се задоволят само с една.

За Англия е важно да спечели първото място, защото в противен случай ще се наложи Хари Кейн и компания да се изправят срещу Германия още на 1/8-финалите.

Словения бе на крачка от първия си успех на Европейско първенство в двубоя със Сърбия, но допусна изравнително попадение в петата минута на добавеното време. Тимът на Матиаяж Кек няма загуба в осем поредни срещи, а в последните 14 мача отборът неизменно успяваше да се разпише във вратата на съперника.

Медиите в Англия очакват Гарет Саутгейт да направи промяна в стартовия си състав и Конър Галахър да стартира за сметка на Трент Александър-Арнолд, който в първите два мача действаше в халфовата линия редом до Деклан Райс.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Сподели