Рангник: Първите 20 минути бяхме перфектни, после се отпуснахме, но през втората част поехме пълен контрол

Селекционерът на Австрия Ралф Рангник говори след победата на тима си с 3:1 над Полша във втория мач за отборите от Евро 2024.

„Първите 20 минути може би бяха перфектни за нас. Трябваше да водим с повече от 1:0, а след това сякаш загубихме пътя си и започнахме да губим топката. Ето защо през второто полувреме трябваше да направим няколко промени и след като ги направихме, поехме пълен контрол“, започна той.

„Проблемите ни през първото полувреме със сигурност са въпрос на психика. Може би беше прекалено лесно след първите 20 минути и си мислехме, че лесно ще вкараме още един гол, а може би това беше свързано с напрежението, но формата ни спадна и няколко играчи играха под нивото си, а ние не можем да си позволим това.

Отпада ли напрежението за мача с Нидерландия? Нуждаем се от поне още една точка, но сега трябва да видим какво ще се случи в днешния мач. Може би ще успеем да спечелим групата с победа срещу Нидерландия, но важното беше нашето представяне днес“, добави той.

Рангник завърши шеговито: „Дали Баумгартнер ми счупи очилата, когато се затича да празнува с мен? Не, всичко е наред, а и така или иначе имам два резервни чифта“.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Сподели