Лудогорец 4:0 Приморие, разградчани громят за по-малко от полувреме

Лудогорец и Приморие играят при 4:0 в първата контрола на „орлите“ в Австрия. Спас Делев откри резултата в 6-ата минута, а в 12-ата Рик Джонатан удвои. Оливие Вердон вкара трети гол в 39-ата минута, а само 180 секунди по-късно сред реализаторите се записа и Фон Витри.

Дебют със зелената фланелка прави новото попълнение Хендрик Бонман, който е под рамката на вратата.

Аут за тази среща са Пьотровски и Квадво Дуа, които са на европейското първенство в Германия съответно с Полша и Швейцария. Текпетей също няма да играе, тъй като е изостанал леко с подготовката и днес е наблегнал на бегови упражнения. Иван Йорданов пък все още не е възстановен от контузия.

Рик Джонатан отправи първия точен удар още в 22-ата секунда, а Макан улови. Словенците отговориха с опасен шут на Гулич в аут.

Българският шампион бързо взе нещата в свои ръце и в 6-ата минута откри резултата. Неделев намери Делев в наказателното поле. Крилото се разходи покрай защитниците на новака в словенския елит и с фронтален удар от 7-8 метра не остави шанс на Макан.

Играчите на Лудогорец комбинираха добре и в 10-ата минута, а атаката завърши със силен, но неточен изстрел на Рик.

Далеч по-силната игра на „орлите“ даде резултат и в 12-ата минута след нов гол, този път на Рик. Бразилският флангови играч получи от Неделев на лявото крило, влезе навътре и след брилянтен фалцов шут с десния крак заби топката в далечния горен ляв ъгъл на словенската врата.

В 36-ата минута Гулич се възползва от грешка на Нареси, отне му топката пре наказателното поле и отправи силен удар, който излезе високо над напречната греда.

Само 180 секунди след това Вердон вкара трети гол за Лудогорец. Нареси засече с глава центриране от корнер на Неделев. Страничният съдия видя игра с ръка на футболист от Приморие и отсъди дузпа. Вердон шутира от бялата точка, Макан изби, но последва добавка на защитника за 3:0.

Това не бе всичко за първата част. В 42-ата минута Фон Витри покачи на 4:0 с добър шут по земя извън наказателното поле.

ЛУДОГОРЕЦ – ПРИМОРИЕ 4:0

1:0 Спас Делев 6
2:0 Рик Джонатан 12
3:0 Оливие Вердон 39
4:0 Аслак фон Витри 42

ЛУДОГОРЕЦ: Хендрик Бонман, Оливие Вердон, Георги Терзиев, Аслак Фон Витри, Сон, Педро Нареси, Тодор Неделев, Росен Иванов, Матиас Тисера, Рик Джонатан, Спас Делев

ПРИМОРИЕ: Тони Макан, Мутавчич Мирко, Харис Дедич, Дамир Зукич, Маж Фоджек, Тарик Кандик, Неманя Жикич, Бабин Дамагой Бабин, Гонсало Агрелош, Едвин Сулянович, Марк Гулич

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Startphoto

Сподели