Национал официално премина в новак в Серия А2

Националът Самуил Вълчинов официално премина в италианския отбор Волей Банка (Мачерата). Тимът, който спечели промоция за Серия А2, представи младия посрещач със специална публикация.

„Когато бях малък, винаги следях италианското волейболно първенство, така че познавам добре голямата традиция на Мачерата в този спорт. Когато чух всички да говорят добре за град Марке, нямах търпение да стигна до Мачерата. Искам да се справя добре с „червено-бялата“ фланелка и да помогна на Мачерата да се класира възможно най-високо в класирането“, каза Вълчинов пред клубния сайт.

„Не ме изненадва, че той е част от състава на националния си отбор, по мое мнение той е най-добрият посрещач, който България има. Той е завършен играч, много добър във всички зони на втора линия, но също така притежава отлична атака, има и добър сервис. Той е волейболист, разполагащ с увереност и сигурност в играта си, както ще има висока добавена стойност за Мачерата“, коментира пък генералният директор на клуба Итало Вуло.

22-годишният Вълчинов, който е юноша на Виктория Волей (Пловдив), прекара изминалия сезон в Монтана, а преди това игра за Дея спорт (Бургас) и няколко сезона в Левски София.

Снимка: volleyballworld.com

Последвайте каналите ни в:

Сподели