Световните медии гърмят заради мускулите на княгиня Калина, ето как тя им затвори устите

Няколко седмици, след като тялото на Фердинанд I беше в България, световните медии обърнаха поглед към един от гостите на събитието – княгиня Калина, пише „Труд“.

През последните дни не само в модните издания, но и в социалните мрежи, се разпространяват снимки на Калина с черно-бялата й рокля, която разкрива много мускулесто тяло и ръце. 

В свой материал френското издание La Figaro пише:

„С течение на времето и чрез изявите си Калина Сакскобургготски, на 52 години, продължава да се преобразява. От традиционни тоалети до такива, които са малко по-смели, включително и с пънк визия, принцесата разнообразява външния си вид.

Известна с множеството си прически, дъщерята на цар Симеон II редува кестенява или руса къдрава коса, къса коса, бръсната глава или дори африкански плитки.“

Мрежата прегря: Всички са шокирани от вида на княгиня Калина СНИМКА

Медията посочва, че от малка Калина има здравословни проблеми. Те припомнят разказ на Никола Фонтейн, главен редактор на Histoires royales, който казва пред списание Gala:

„На 8-годишна възраст Калина пада и си счупи два зъба. Няколко години по-късно, през 1999 г., тя отива в Лондон, за да й поставят коронки, но зъболекарят пробива твърде дълбоко в основата на зъба и докосва небцето. Следват много проблеми, инфекции и операции.“

Няколко месеца след този инцидент принцесата развива от сериозна инфекция на лицето, докато придружава съпруга си на морска експедиция.

Тъй като е на лодка, достъпът й до лечение е невъзможен. След това инфекцията прогресира, засягайки част от окото. Нейният съпруг по-късно разказва нейното лечение:

„Трябваше да я евакуираме спешно. Тя претърпя операция, за да изчисти първо инфекцията и да избегне козметични щети, но това не беше достатъчно. Най-важното беше да спасим окото и носа.”

Дъщерята на цар Симеон II и Маргарита Гомес-Асебо има кариера като професионална ездачка в продължение на петнадесет години, след което става спортистка, отбелязват от La Figaro. 

Външният вид на княгиня Калина се превърна и в забава за потребителите на социалните мрежи.

Онлайн изданието BoredPanda събира на едно място всички шеги, направени по адрес на кралската особа, отбелязвайки, че тя „очевидно не пропуска денят за ръце във фитнеса“. 

 

Разбира се, не липсват сравнения на визията на Калина преди и сега. Един потребител се шегува, че тя очевидно вдига тежести, докато друг предупреждава: „Не си купувайте стероиди от България.“

 

 

Друг потребител в Twitter пише: “Беше тежко десетилетие, явно вдигането на тежести ѝ помага.” 

Трети казва: “Тренира усилено, браво на нея!” 

“Точно така си представях българите“, пък казва още един от изумените. 

Някои обаче не вярват, че на снимките е един и същи човек. И все пак самата Калина най-накрая адресира цялата медийна истерия по външния й вид, като заяви: „Посветила съм се на тренировките с тежести и здравето на тялото си. Аз съм спортистка.“

Сподели