“Трите лъва” се готвят да стигнат до края, но за начало трябва да прескочат балканско препятствие

Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла – Англия, започва участието си на Евро 2024 с двубой срещу Сърбия на “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен. Срещата е от група “С” и започва в 22:00 часа. Тимът на Гарет Саутгейт стигна до финалите на предишния шампионат на Стария континент, където загуби на “Уембли” от Италия след изпълнение на дузпи. Сега “трите лъва” са решени да направят и следващата крачка и за първи път в историята си да станат европейски шампион.

Англичаните традиционно се класираха без никакви проблеми за финалите, след като останаха непобедени в своята квалификационна група. В последните си четири контроли обаче англичаните допуснаха две загуби, като в това число влиза и двубоят с Исландия непосредствено преди заминаването на отбора за Германия.

Евро 2024 е първото европейско първенство, на което Сърбия се класира като самостоятелна страна. Тимът на Драган Стойкович спечели само четири от осемте си мача в своята квалификационна група, но това бе достатъчно да се класира като втори отбор, отстъпвайки само на победителя Унгария. Сърбия има едва четири победи в последните си 11 мача, като две от тях бяха в контролите срещу Кипър и Швеция преди Европейското.

В състава на Англия Люк Шоу, който не е играл от февруари, все още не е готов, въпреки че се възстанови. Това означава, че най-вероятно отляво на отбраната ще действа Киърън Трипиър. Джон Стоунс бе болен през седмицата, но вече тренира на пълни обороти, така че би трябвало да започне. Очакванията са Трент Александър-Арнолд да стартира в халфовата линия заедно с Деклан Райс и Джуд Белингам, който ще бъде по-напред. Букайо Сака и Фил Фоудън най-вероятно ще действат по двете крила, а Хари Кейн ще води атаката.

Интересно е да видим дали Стойкович ще започне в атака с Александър Митрович и Душан Влахович заедно, или ще реши допълнително да уплътни халфовата линия на сърбите.

СЪРБИЯ – АНГЛИЯ

Вероятни състави:

СЪРБИЯ (3-4-1-2): В. Милинкович-Савич; Велкович, Миленкович, Павлович; Живкович, С. Милинкович-Савич, Лукич, Костич; Тадич; Митрович, Влахович

АНГЛИЯ (4-2-3-1): Пикфорд; Уокър, Стоунс, Геи, Трипиър; Александър-Арнолд, Райс; Сака, Белингам, Фоудън; Кейн

СЪДИЯ: Даниеле Орсато (Италия)
СТАДИОН: “Фелтинс-Арена”, Гелзенкирхен
НАЧАЛО: 22:00 часа

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Сподели