Сърбия ще копира Исландия в сблъсъка с Англия на Евро 2024

Сърбия ще копира схемата на игра на Исландия в неделния мач от група С на Евро 2024 срещу Англия, каза нападателят на сръбския отбор Душан Влахович. Влахович, който отбеляза 18 гола в 38 мача за Ювентус от Серия А през изминалия сезон, черпи вдъхновение от победата на Исландия с 1:0 над Англия в  приятелски мач на „Уембли“ миналата седмица.

„Никой не е непобедим“, каза Влахович преди мача с англичаните в Гелзенкирхен в неделя. „Гледахме мача с Исландия и има неща, които могат да бъдат копирани от тях, защото те ги победиха на Уембли пред 80 000 души. Всичко е възможно. Англия е фаворит, може би най-големият в турнира, но ние вярваме в себе си и вървим стъпка по стъпка, за да се представим в най-добра светлина. По този начин имаме по-спокойна среда и можем да се подготвим по-спокойно за предстоящите мачове“, каза още Влахович.

24-годишният футболист каза, че капитанът на Англия Хари Кейн е един от най-добрите нападатели в света. „Не искам да оказвам натиск върху себе си и не искам да се сравнявам с играчи като него. Разбира се, това ще бъде шанс за мен, защото играя без натиск. Всички очакват Англия да спечели титлата, така че това е добра възможност“, каза още Влахович.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Сподели