Стрелба в София: Опасен рецидивист извади пистолет на полицията, в него имало…

Истински екшън с холивудски елементи се е разиграл на 13 юни вечерта в София. Това съобщиха от МВР.

Късно снощи на булевард „Симеоновско шосе“ служители на Четвърто РУ спрели за проверка 32- годишен мъж, у когото при извършения контрол  намерили две пликчета с растителна маса.

За да избегне санкцията, мъжът опитал да се измъкне, подхвърляйки до полицейския автомобил две банкноти от по сто лева. Когато разбрал, че това няма да се случи, побягнал, извадил и пистолет.

В действията по задържането му незабавно се включили и служители от отдел „Специални полицейски сили“. Благодарение на професионално предприетите действия беглецът – с криминалистически регистрации,  е арестуван.

С цел овладяване на ситуацията и предотвратяване на  нежелани последствия, ако мъжът направи опит да стреля с пистолета си, двата патрула са произвели изстрели със служебното си оръжие. След отвеждането му в полицейското управление и при щателен обиск в него са открити маска и ръкавици.

Отново вчера, служители на Първо РУ били насочени към адрес по сигнал за възникнал конфликт. Приближавайки към мястото униформените забелязали мъж, чието поведение ги усъмнило, и го спрели за проверка на документите.

За да не бъде установена самоличността му, вместо личната карта, 59-годишният мъж подал на полицаите 50-левова банкнота. Последвало задържането му, а справка в регистрите показала, че той е криминално проявен. Работата и по двата случая продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели