Рики Рубио обясни за отсъствието си от състава на Испания

Плеймейкърът на Барселона Рики Рубио няма да бъде част от редиците на испанския национален отбор за предстоящото участие на тима в олимпийския квалификационен турнир във Валенсия. Гардът обясни за своето отсъствие от редиците на “Ла Фурия”.

“Те вече започнаха тренировки в понеделник. Аз нямах достатъчно време, за да се подготвя на 100%, защото състезателната ми кариера зависи от това лято – дали ще продължа да играя или не. Смятам, че щеше да бъде егоистично, ако играя за националния отбор без да съм на върха на своите способности. Имам нужда да мисля за себе си в този момент”, каза Рубио.

Световният шампион от 2019-а се завърна в европейския баскетбол и облече екипа на каталунците, с които записа средни показатели от 4.7 точки, 3.2 борби и 4.3 асистенции в 13 мача с екипа на “лос кулес” в Евролигата.

Испания пък трябва да спечели квалификационния турнир във Валенсия, за да се класира за Олимпийските игри в Париж. Конкурентите на испанците там са Финландия, Болша, Бахамските острови, Ливан и Ангола.

Последвайте каналите ни в:

Сподели