Норис: Колата на сигурността ме дръпна назад

Ландо Норис завърши втори в Гран При на Канада, но призна след финала, че шансовете му за победа са били сериозно орязани от излизането на колата на сигурността на пистата.

„Истински хаос, случиха се толкова много неща. Но мисля, че направих добро състезание от старта до финала – обясни британският пилот на Макларън. – Първите ми две серии обиколки бяха много силни и имах страхотно темпо. Но след това колата на сигурността ме дръпна назад, тя ми помогна в Маями, а тук ми попречи. Но, честно, мисля, че карах перфектно. Просто нямах достатъчно късмет, но пък беше забавно. При тези усилия е много стресиращо в колата, но в същото време и много забавно.”

Норис коментира и силното представяне на Макларън в трудните условия в Монреал.

„В първата серия обиколки имах аванс от 10-12 секунди, дърпах с 2-3 секунди на обиколка напред – уточни Ландо. – Всичко вървеше прекрасно, но това е Монреал и винаги има допълнителни фактори. Но стана добре. Поздравления за Макс, той направи добро състезание, без грешки. Доволен съм от второто място, хубави точки за тима, добър уикенд за нас. Близо сме до челото, хубаво е, когато сме толкова близо и отново сме подиума, продължаваме да се борим.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели