Последен шанс за Германия да покаже силно лице преди Евро 2024

В днешния 7-и юни (понеделник) продължават последните приятелски срещи преди Евро 2024.

Домакинът на големия форум – Германия, ще направи проверка срещу отбора на Гърция, който няма да видим на европейските футболни финали. Южните ни съседи не успяха да спечелят директна промоция за шампионата на Стария континент и минаха през ситото на бараците, където се провалиха на последната крачка срещу тима на Грузия, губейки с 2:4 след изпълнение на дузпи.

Германия от своя страна като домакин на форума не игра квалификации, а имаше правото да се класира директно за шампионата, където ще бъде в компанията на Шотландия, Унгария и Швейцария в груповата фаза.

“Бундес тимът” поддържаше форма във времето след Мондиал 2022 само с приятелски срещи, като първите шест от тях бяха катастрофални и бе постигната само една победа – с 2:0 срещу Перу. Смяната на националния селекционер Ханзи Флик с Юлиан Нагелсман през миналия септември имаше видим ефект и Германия стигна до 4 победи в следващите си 7 мача, като дори бяха победени два топ европейски отбора – Франция (2:0) и Нидерландия (1:2).

Преди броени дни обаче, когато започнаха генералните репетиции за Евро 2024 бъдещите домакини отново показаха, че не са изчистили всичките си колебания и направиха нулево равенство срещу Украйна.

Срещата между Германия и Гърция започва от 21:45 часа българско време и ще бъде на стадион “Борусия-Парк” в Мьонхенгладбах, като Sportal.bg ще ви предложи развитието на двубоя.

В защита Наглесман е направил само една промяна в сравнение с неуспешната контрола срещу Украйна и на мястото на Валдемар Антон започва Антонио Рюдигер.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели